ICT

Wij zijn betrokken bij automatiseringstrajecten van diverse onderzoeksprogramma’s.  Het maatwerk wordt geleverd door programmeurs  die ervaring hebben om onderzoeksprojecten te ondersteunen.  Zij kennen de onderzoekspraktijk en spreken de taal van het onderzoeksvak.  Zij beheersen diverse  programmeertalen en softwarepaketten die veel gebruikt worden voor onderzoek.

Voorbeelden van projecten die wij hebben verzorgd:
Ontwikkeling van de online Sociale Index Schiedam. Een online systeem waarmee bewoners op internet terug kunnen vinden hoe hun wijk er voor staat.  Research Company verzorgde de automatisering van de monitor.  Het systeem biedt de onderzoekers de mogelijkheid om zelf te zorgen voor nieuwe cijfers, die geheel automatisch verwerkt worden tot de cijfers en afbeeldingen die op de gemeentelijke website worden getoond.

Ontwikkeling van een geautomatiseerde vragenlijst gebaseerd op de SDQ vragenlijst.  Met het systeem kunnen leerkrachten van basisscholen de vragenlijsten gemakkelijk en snel invullen. De gegevensverwerking en scoreberekening verloopt geautomatiseerd.  De projectleider ziet op zijn scherm welke scholen al hebben meegedaan,  en welke vragenlijsten (welke klassen) nog niet klaar zijn.  Het systeem werkt in een geheel beveiligde omgeving die voldoet aan alle eisen voor veilig dataverkeer (ESOMAR richtlijnen).

Doordat wij eigen programmeurs hebben bieden we onze klanten veel meer mogelijkheden om het datavergaringsproces te vereenvoudigen.