Ontwerp en opmaak van formulieren, rapporten en nieuwsbrieven

cal_vormgevingTijdens het vergaren van gegevens kan een goede vormgeving bijdragen aan de betrouwbaarheid van de gegevens (zie formulierontwerp)  en de hoogte van de respons.  Er zijn echter meer redenen om als onderzoeker aandacht te besteden aan vormgeving.

Kwaliteitsuitstraling

The Research Company voorziet onderzoeksrapporten van de juiste vormgeving.  Uw rapport krijgt een professionele uitstraling en wordt aantrekkelijk gemaakt om te lezen.  Een aansprekende vormgeving verhoogt het kwaliteitsimago van uw product. Daarmee vergroot u de kans dat de inhoud van uw onderzoek met meer belangstelling en waardering wordt gelezen.

Infographs

Het omvormen van gegevens naar figuren of ‘infographs’  voegt heel veel toe aan het verduidelijken van onderzoeksresultaten.   Het maakt uw rapport leesbaar voor een breder publiek.  Het spaart de lezer veel tijd en maakt complexe onderwerpen bespreekbaar.

Usability

Vormgeving betekent soms ook vertalen naar andere media.  Een rapportage in hardcopy is in sommige situaties niet praktisch.  Managers willen via internet snel bij de gegevens kunnen, op elk gewenst moment.  Het digitaal presenteren van de gegevens in de vorm van een monitor of dashboard met knoppen verdient in veel gevallen de voorkeur.  Vooral als het gaat om longitudinaal onderzoek of gegevens waarvan veel mensen regelmatig gebruik maken.