Passantenonderzoek door ervaren veldwerkers

cal_passantenOnze veldwerkteams zijn overal in Nederland inzetbaar.  Voor observaties als verkeerstellingen of passantentellingen zetten wij geregeld 5 – 40  tellers in op één  moment.  Complexe verkeerstellingen worden ondersteund met dictafoons, tablets en gestructureerde formulieren.  Voor huis-aan-huis bezoek hebben wij aparte teams.  De bezoeken worden afgelegd volgens een systematische steekproefmethode  of gerichte steekproefneming  op basis van adressenlijsten.

Veldwerk is ook heel geschikt voor het verlagen van de non-respons. Het afgeven en weer ophalen van vragenlijsten is een beproefde methode met goede resultaten.  Ook moeilijke doelgroepen worden veel beter bereikt door persoonlijk contact.  Wij hebben ook veldwerkers die talen als Arabisch, Turks, Pools, Bulgaars spreken naast diverse andere west Europese talen.

Voorbereiding

Veldwerk vraagt om een goede voorbereiding.  Kwalitatief veldwerk vraagt om veel aandacht voor de briefing van de teams en slimme opzet van de registratie en gegevensverwerkingsmethode.  Op deze manier kan kwalitatief onderzoek betaalbaar blijven ook als het om een relatief grote groep respondenten gaat. Kwantitatief onderzoek op basis van gestructureerde vragenlijsten vraagt vooral aandacht voor logistiek van looproutes zodat er efficiënt gewerkt wordt.  De inzet van een ervaren projectleider bespaart veel geld op uitvoeringskosten.

Verwerking

Het veldwerk levert veel gegevens op die vertaald moeten worden naar analyseerbare data.  Onze opdrachtgevers vragen om verschillende diensten op het gebied van verwerking.  Het aanleveren van antwoorden op gestructureerde vragenlijsten kan meestal zonder extra bewerking gebeuren (meestal in SPSS output/ .sav bestand).  Voor kwalitatieve gegevens leveren we op verzoek ook de categorietellingen en resultaten in de vorm van woordwolken.  De complete teksten wordt daarnaast geordend per vraag (en eventueel ook per Stratum)  aangeleverd in Excel (of Wordtabellen).

Begeleiding

Afhankelijk van uw wensen kunnen wij het complete onderzoek verzorgen of delen daarvan. Het begint allemaal met een afspraak met een onderzoeker.